08 september 2007

Lokalt jordbruksprosjekt

To av våre nasjonale venner har gått saman om eit lite bygde utviklings prosjekt.
På ein åkerlapp som på ein måte er kommunal og høyrer til innbyggarane på plassen, har dei gått i gang med å dyrka og få fram forskjellege grønsaker. Dei har danna ei ungdomsgruppe og fått tildelt sin åkerlapp, som ikkje var i bruk, på denne var der også to vasskjelder.

Her har dei lagd gjerde av busker og pinnar, slik at både dyr og mennske ikkje kan koma inn utan lov. Planlagde deler med forskjellege typar ”grøne blader” og tomatar står friskt og fint og nå kan dei selja og få inntekt på dette. Ein har tidlegare gått på kurs og følgjer eit godt opplegg. På grunn av god tilgang til vann, kan dei få avlingar også i tørketida.

Til saman er dei ca 6 ungdommar, to trur på Jesus, og dei jobbar saman seint og tidleg. Fantastisk at desse som før ikkje hadde så mykje å ta seg til, nå er blitt aktive og verkeleg jobbar med hendene. Håpar at dei blir rikt velsigna!

Før dei begynte med åkerlappen var dei fleste av desse ungdomane begynt i malegrupper og nokre malar endå aktivt. Kjekt å sjå koss det blir brukt, og at folk har tiltakslyst.

Mungu awabariki sana = Gud velsigne dei rikt!

Ingen kommentarer: