06 januar 2007

Oppmuntrande besøk!

Me har litt besøk nå i jule og nyttårs helga, det har vore kjekt! I dag hadde me leiaren for menigheten på Wema og familien her. Ein ung digo mann som nå har vært kristen i snart 10 år. Ein fantastisk familie. Det var me som satt igjen med oppmuntringane etter dagen i dag.

Me var i kyrkja på Wema både julafta og 1 juledag, det var kjempe fint. Det har nå blitt ei god samarbeidsånd der og det virke som dei har det så kjekt i saman, mange forskjellege stammar, og nå begynner det og bli ganske mange digoar der. Når det vaksne koret skal opp å syngja så reiser mest heile forsamlinga seg, så mange er med i koret, og dei syng med glede både unge og gamle!

Nå fortalde leiaren om at dei hadde ei lita husfelleskaps gruppe der dei var nokre tidligare muslimar og andre, som samlast rundt i heimane. Dei hadde også fått med seg ein ny, muslim, som hadde så mange spørsmål. Dei hadde svart på ein del, og skulle gi han fleire svar etter kvart.

Han var veldig oppglødd og fekk med seg fleire bøker, både nokre som gir konkrete svar på mange spørsmål som ofte blir stilt av muslimer, og også enkle bøker som han ville gi til dei i malegruppa som dei har på Wema, og andre som har høyrt mykje allereide. Det er så utrulegt!

Det er oppmuntrande å sjå at både rundt Wema og på Msambweni er der nå grupper som møtes i det stille, der muslimer aktivt leser i Bibelen og får opplæring. På Msambweni har allereide to offentlegt sagt at dei har tatt imot Jesus. Takk!





 

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhhhh, eg savner Kenya.. Savner kysten, utsikten fra verandaen deres, gode venner, Pilau under stjerne-himmelen osv.. Håper eg får til tur i påsken, ser dårlig ut økonomisk sett.. Men kanskje.. Glad i dere..