16 september 2007

Englane har det travelt.


Arnfinn, Gideon frå Voi, og ein frå Nairobi, kjørte fredag frå Nairobi og skulle til Marsabit på forskjellege møter. Dei starta gry tidleg og var komen langt, midt uti ”bushen” der det er litt utrygt, forbi siste by og også siste politipost. Mykje buskas på begge sider av vegen gjorde det uoversiktleg, og der midt i ein sving kjem ein stor lastebil på feil side, midt i mot! Det såg ut som det skulle bli front mot front kollisjon, men eit Guds under gjorde at det blei avverja. Svinging hit og dit, til slutt trefte landcruiseren som Arnfinn kjørte bakre delen på lastebilen. Ingen blei skada!!
Det går ikkje bussar eller slikt på den vegen, berre lastebilar, så det var å stå bakpå ein annan lastebil dei vel 3 mila ned til politiposten. Der fekk dei politi med til å måla opp og gjera dei nødvendige undersøkingane. Tenk at dei kunne kjøra bilen sakte, sakte tilbake til politiposten og kunne overnatte der, me var glade og letta når dei var komne seg dit.
Så var det berre at lastebilen som dei kolliderte med frakta geiter til ein verdi på ca kr 30,000, og om ikkje geitene blei lassa av i tide kom dei til å døy. Etter ein del samtalar så blei det til at geitene kunne starta sin tur til Nairobi same natta og Arnfinn og co starta på tilbaketuren laurdags morgon. Marsabit tur får det bli ein annan gong.
Dei kom vel fram til Nairobi i går kveld og har slappa av der i dag. I morgon er det spennande når dei skal ta bilen på verkstad og oppgjer etc. Håpar at det også går greit.
Midt i all denne spenninga så får dei nye kontaktar og har opplevd mykje, Gud vender det vonde til det gode.
Me er utruleg glade for at alle er like heile, takk til Gud for beskyttelse og for at han gav dei ro midt i kaoset.

1 kommentar:

Anonym sa...

Pole sana. Men takk for alt gikk greit. Lykke til med hverdagen og velkommen til norge.