18 september 2007

Gode "bilete"

Mange ting kan bli forklart med gode bilete. Bilda seier ikkje alt om ein ting, og ein skal heller ikkje tolka kvar minste detalj i dei, men det kan opna auga våre att.
Me fekk ei slik att her ein dag når ein god venn av oss fortalde om korleis han vitna vidare til andre.

Dommaren som står i rettsalen og dømmer, må følgja lova og den er streng. Den skyldige er veldig skyldig. Det er berre det at den skyldige er sonen til dommaren, men likevel lova må følgjast, ingen korrupsjon eller snarveg kan brukast. Sonen får sin dom. Etter at dommaren har gjort jobben sin, tek han sonen sin plass og betaler alt, oppfyller det sonen skulle og som han ikkje kunne klara, og sonen er fri. Dommaren kunne ikkje ”berre tilgje”, nei heile lova måtte oppfyllast.
Ja, dette bilde er jo kjent for mange av oss, men likevel, godt å høyra det frå vår venn.

Men me har aldri høyrt nokon forklara at Jesus blei skyldig i vår stad, slik som han gjorde det: Når du har ei veldig skitten bukse, ”drav-skitten”, ja då vaskar du den i reint vann! Buksa blir rein og vannet blir skitten, heilt skittent. Ja, slik var det med oss også, me er så skitne, må vaskast, Jesus gjorde det og han blei skitten for vår skyld. Så oppfylte han alle ting som måtte fullførast for å bli rein.

Ta dette med på vegen, tenk over det.

Ingen kommentarer: