17 januar 2008

Ei tann.....tenner.....

Tenner og tannleger og slikt har si eiga historie hjå oss!!
Etter ein del år i Kenya så har cola gjort sitt.

Dei første åra me budde her så var det ikkje så vanleg å kunna kjøpa reint vann rundt om kring overalt slik som det er nå. Vann er noko av det som ein blir oftast sjuk av, og dermed var me forsiktige med det.
Ofte fekk me kystens cola = drikke kokkusnøtt, det er herleg og heilt reint. Men mange plasser fekk me cola, og husk den finnes på dei mest utenkelege stadene. Dit har den kome enten på sykkel, på esel, på kamel, på lastebil…….. Cola er godt, og den gjer også godt for magen, det er i alle fall vår teori. Me meiner og trur at den kurerer mykje av magetrøbbelet…., men noko må me jo ofra då; og då blir det tennene! Det har me fått svi for oppover med dyre tannlege rekningar, ufrivillege tannlege besøk.

Grunnen til at me kom på dette temaet nå, er at Arnfinn mista ein del bitar av ei tann like før jul. I går når han åt lamme-gryte, ja, då gjekk der ein stor bit til av tanna, den gjekk i ma……..
Så nå er det ein liten kamp på gang;…. Når må han gå til tannlegen ………

Elles så har me det godt. Har haldt oss meir inne att nå dei to siste dagane når det har vært varsla demonstrasjonar over heila landet.

1 kommentar:

Unknown sa...

Det er ikke bare tennene det går ut over. Sideflesket har heller ikke spesielt godt av det ;-)
Godt å høre at dere har det bra.
Knut Ole