04 januar 2008

Ein liten luftetur.

I dag var me tre norske som er her på Likoni ute på ein liten luftetur. Etter omtrent ei veka inne på tomta, ja, så var det veldig godt å gå litt, det gjer godt både for kropp og ikkje minst for sjela.
Det var eit trist syn, bodar og butikkar som er knuste og plyndra. Sjølv om dei nå har begynt å rydda opp, så ligg der fortsatt ein god del rundt omkring.
Men kanskje det som gjorde mest inntrykk var frykta som ein merka i folket, tross at det ”ytre” livet ganske fort er ”oppe og går”. I bustadstrøket rett bak oss så var der unormalt stille og lite folk, liksom litt mystisk.
Det gjer tross alt godt å sjå det litt med eigne augo det som skjer rett rundt ein. Me held oss mest inne og har det godt.
Erfaring frå hytter i Ryfylke der ein må oppbevara ein del tørrmat og hermetikk i tilfelle……, ja, det kjem godt med her. Lageret vårt er mest ikkje begynt å skrumpa eingong. Nå får ein tak i ein god del varer, men veldig dyrt, og det er den vanlige mann som lir.
Mange av våre nasjonale venner lever i frykt, men så langt me veit så er dei i sikkerheit.

1 kommentar:

Anonym sa...

Heia. Tenker masse på dere! Godt at dere er i sikkerhet. Må være fælt å se så mye vondt rundt seg. De har vist mye på tv her, men det oppleves nok helt annerledes ut der ute. Glad i dere. Godt nyttår forresten..