18 november 2007

Heia tur!

Den første helga me var i Noreg hadde me ein flott vandring i Suldals heia! Flott natur, stille, litt fysisk trim og herleg ferie.
Turen starta frå Kvilldal fredag midt på dagen, og me vandra innover i lett terreng til Stranddalen. Tenk dette hadde me planlagt omtrent eit år på førehand, og så fekk me det nydelege været, (omtrent den finaste helga som hadde vært på fleire månader). Stranddalen er ei kjent turristhytte, men ingen av oss 4 hadde vært der før. Hytta er store deler av året betjent, men var stengt nå, men ein del av den var open for vandrar som oss. Medbrakt elg filet, sopp osv, lagde ”prikken over i-en” og me hadde ein flott kveld og natt der.

Neste dag skulle me til Sandsa, men med ein tur oppom Napen, som skal vera Rogalands nest høgaste fjell med 1350m. Den har me sett på frå ”vår” hytta i alle år, og endeleg nådde me toppen. Fantastisk utsikt i den klåre haust lufta.

Kroppen fungerte bra, men nedstigningane, mange høgdemeter til saman, gir nok ein annan effekt på kne, musklar og sener enn flat støvete landeveg her på Kysten. Så det var med ulike stilar me kom til hytta på Sandsa den kvelden. Men flott var det uansett. Arnfinn tok båt ut vatnet neste dag, og der møttes me, og mor var sjåfør ein etappe slik at me kunne rekka å gå frå Fjellberg og koma til hytta vår på Råshei. Der var fleire av slekta samla og hadde herleg komle middag klar!! Me var på heia til tysdagen - herleg med ferie!

Ingen kommentarer: