05 februar 2008

Eit steg vidare......

I over eit år har fleire familiar i menigheten på Wema tatt seg av barn som enten har mista begge foreldra eller at ein av dei er død, som oftast av Hiv/Aids.
Erfaringa viser at dette er ein flott måte å hjelpa på. Ein når inn til folk som treng forskjelleg slags hjelp og dette er noko dei har lyst å satsa på vidare.

Nå blir bygningane på Wema ledige og dermed har kyrkja bestemt at dei nå skal prøva å samla desse 15 barna og at det blir til Faraja (= trøst) barneheim.
Mange ting må planleggjast og tenkjast på, og når det er mange som følar dette som ”sitt” så blir det mykje att og fram og mange svingar på vegen. MEN det er så flott når det er slik at dette er noko som blir skapt av menighets-medlemmene sjølv. Då er er det noko som vil gå vidare, sjølv om det blir tøffe tak. Det er mykje som ikkje er klart endå, men håpet er å starte i det små ca 1 mars nå i år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så bra. Si fra om de trenger en norsk misjonær til å hjelpe til på barnehjemmet:) Då kommer eg.... Håper dere har det bra ellers. Klem